- Under Wonder - MS

Onlangs zijn de gegevens van een onderzoek bekend gemaakt waarin wordt gesuggereerd dat de afbraak van de myeline een andere oorzaak heeft. (Zie daarvoor).

Meer recent zijn ook de resultaten van een ander onderzoek gepubliceerd waarin een virus wordt aangewezen als de mogelijke veroorzaker van MS. 90 procent van de mensen met MS, ME en sommige vormen van epilepsie, hebben anti-stoffen tegen dit virus in hun bloed. Terwijl nul procent van de 'gezonde' mensen dit in hun bloed hebben.

Het lijkt mji dat het afweersysteem in dit geval alleen een opruimende taak heeft, een civiele taak dus. Mijn idee is dat het virus zich schuil houdt in het dunne wandje dat de myeline bij elkaar houdt. Het virus beschadigd dat wandje, de myeline komt "vrij" en moet dus worden afgebroken.

Onthou dus goed: Multiple Sclerosis is dus geen auto-immuunziekte!!! Het virus haalt wel een truukje uit om te voorkomen dat het afweersysteem het virus aanvalt: Het zorgt ervoor dat een bepaalde stof (stat-1) niet meer aanwezig is.